over brandt

Curriculum Vitae

Bastrombonist Brandt Attema is sinds 1999 verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast maakt hij vast deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en het Nieuw Trombone Collectief. Ook remplaceerde hij onder andere bij het Asko/Schoenberg ensemble en bij vele orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In september 1999 won Brandt Attema in Guebwiller – Frankrijk het internationale concours voor bastrombone. Sindsdien was hij te gast als solist en docent op diverse gerenommeerde festivals over de hele wereld.

Sinds september 2007 is Brandt Attema als docent bastrombone verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

In juli 2008 debuteerde Brandt Attema met zijn vaste duo met harpiste Astrid Haring op het World Harp Congres in Amsterdam. Als duo inspireren zij veel componisten om voor deze bijzondere combinatie te schrijven. Ze speelden concerten in onder andere Brazilië, Singapore, Denemarken, Zweden en Duitsland.

Brandt studeerde bij Ben van Dijk op het conservatorium van Rotterdam en sloot zijn studie met de hoogste onderscheiding af. Hij volgde daarnaast lessen bij fantastische trombonisten en docenten als George Wiegel, Bart van Lier, Michel Becquet, Joe Alessi, Charley Vernon, Michael Mulcahy en Blair Bollinger.

Brandt speelt exclusief Thein instrumenten:

Contrabas trombone – mondstuk MCF
Bas trombone – mondstuk BM-E
Tenor trombone – mondstuk D1-4
F sackbut – mondstuk Ehe
Voor meer informatie ga naar
www.thein-brass.com