projecten

Duo Haring/Attema

In 2008 debuteerde dit harp/trombone duo met een concert op het International Harp Congress in Amsterdam. Ze speelden wereldpremières van Martijn Padding en Chiel Meijering , speciaal voor hun geschreven. De combinatie van deze musici en deze instrumenten bleek zo interessant, dat ze besloten meer componisten te vragen voor hun te schrijven. Sindsdien zijn er veel werken door uiteenlopende componisten voor dit nieuwe genre geschreven en speelden ze concerten over de hele wereld.
http://www.youtube.com/user/duoAttemaHaring?feature=mhum

Radio Filharmonisch Orkest

Sinds 1999 speelt Brandt bij het Radio Filharmonisch Orkest. Dit orkest is het grootste klassieke orkest van de publieke omroep en heeft als taak onbekendere werken van bekende componisten te brengen – waaronder veel opera’s, – hedendaagse muziek te brengen en nieuwe composities uit te voeren. Deze werken worden gecombineerd met het groot romantisch orkest repertoire. De belangrijkste concertseries vinden plaats in concertzaal Vredenburg te Utrecht en in het Concertgebouw in Amsterdam. De huidige chef dirigent van het orkest is Jaap van Zweden. Veel gerenommeerde dirigenten werkten al met het orkest, waaronder Edo de Waart, Bernard Haitink, Valery Gergiev, Charles Dutoit, Hans Vonk en Markus Stenz.
www.rfo.nl

Nederlands Blazers Ensemble

Sinds 2000 is Brandt bastrombonist bij het Nederlands Blazers Ensemble. Dit ensemble speelt ongeveer 10 projecten per jaar. Elk project is uniek en brengt speciaal voor dit project geschreven nieuwe of gearrangeerde muziek. Het ensemble speelt een grote diversiteit aan stijlen. Van Gran Partita van Mozart tot Griekse volksmuziek met Manos Achalinotopoulos en van de première van een opera van de Nederlandse componist Altena tot de première van een opera van de Italiaanse componist Fransesconi in combinatie met het wereldberoemde Hilliard kwartet. Naast deze programma’s speelt het Blazers Ensemble elk jaar op 1 januari het Nieuwjaarsconcert op nationale televisie. Als tegenhanger van het “traditionele” nieuwjaarsconcert uit Wenen brengt het ensemble een snel en dynamisch programma met veel aandacht voor jonge musici en bijzondere, minder bekende solisten.
www.nbe.nl

Nieuw Trombone Collectief

In 2000 richten 8 trombonisten, waaronder Brandt, het Nieuw Trombone Collectief op. Na hun studie in Rotterdam misten ze de wekelijkse ensemble repetities en wilden ze meer publiek en componisten inspireren met hun enthousiasme voor trombone. Sindsdien zijn er tientallen composities voor hun geschreven, speelden ze concerten over de hele wereld en hebben ze hun eigen tweejaarlijkse internationale trombone festival Slide Factory in Rotterdam opgericht. In 2011 zal de 5e editie van dit succesvolle festival plaatsvinden. Naast het plezier van spelen met vrienden en goede trombonisten, ligt de kracht van het ensemble bij een enorme drive en creativiteit in het spelen en organiseren van projecten.
www.newtrombonecollective.com

The Paradiso Orchestra

Een nieuwe generatie van muzikale avonturiers heeft elkaar gevonden in The Paradiso Orchestra. De musici kwamen van over de hele wereld naar Amsterdam om muziek te maken in onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Blazers Ensemble, EnsembleCaméléon en het New Trombone Collective. In de grote zaal van Paradiso komt The Paradiso Orchestra drie keer per jaar samen om de muziek te maken die zij zelf mooi vinden, nieuwe stukken te spelen van componisten die zij te gek vinden en samen te werken met helden uit compleet andere werelden.
http://www.ensemblecameleon.nl/paradiso/
www.paradiso.nl